Over

What you think, you become. What you feel, you attract.

What you image, you create.

Buddha

Hallo, mijn naam is Els en sinds 1996 help ik mensen in het bedrijfsleven om dingen anders te doen dan ze gewend zijn. Als trainer/coach krijg ik opdrachten medewerkers te coachen beter te communiceren, leidinggeven, samenwerken of proactiever klanten te benaderen.

Met veel plezier heb ik door het intrainen van nieuwe vaardigheden overtuigende resultaten kunnen boeken. Maar gek genoeg blijven de coachees die het niet lukt om het gewenste gedrag te laten zien me het meeste bij. Ze willen écht, beheersen de kennis en vaardigheden, maar stagneren op de uitvoering in de praktijk. Iets weerhoudt ze om daadwerkelijk te doen wat ze denken te willen doen.

En wie herkent dat niet? Goede voornemens om nu écht gezonder te gaan leven, te stoppen met slechte gewoontes of meer aandacht te besteden aan de mensen die je lief hebt, zijn mij zelf ook niet vreemd. En toch viel ik keer-op-keer terug in oude patronen. Dus verlangde ik naar een eenvoudig en duidelijk antwoord op de vraag ‘waarom het ondanks een sterk verlangen, ideale omstandigheden en benodigde vaardigheden je toch niet lukt te veranderen?’

Na 20 jaar een cognitieve benadering te hebben gehanteerd, ben ik me gaan verdiepen in ons onderbewustzijn. En wat blijkt? 95% van ons gedrag is gebaseerd op onbewuste patronen. Dus kan ik met mijn 5% bewust gedrag wel denken dat ik iets wil veranderen, zolang mijn onderbewuste daar niet mee in lijn ligt, verandert er helemaal niks.

En dus ben ik mijn diepgewortelde overtuigingen gaan onderzoeken. Wat denk, voel en geloof ik nou echt op het moment dat iets niet lukt? Wat heb ik los te laten voordat ik kan realiseren waar ik naar verlang? Ik ging opleidingen volgen om mijn belemmerende overtuigingen te herprogrammeren en oude patronen los te laten. RET en de Sedona methode bleken zeer effectieve hulpmiddelen in mijn ontdekkingsreis, maar het bleef knagen. Kan het niet sneller, makkelijker?

En toen kwam Touch-of-Matrix op mijn pad. Een bewustzijnsmethode die wel aantoont dat het moeiteloos kan. ‘Zo makkelijk kan het toch niet zijn?’ bleef het maar door mijn hoofd spoken. ‘Ik begrijp het niet, hoe kan dat dan?’ Mijn opleiding tot bewustzijnscoach was op z’n zachtst gezegd een aardverschuiving. Inmiddels durf ik vaker mijn hoofd uit te schakelen en op mijn gevoel/intuïtie te varen. En verwonder ik me elke dag over kracht en eenvoud van deze bewustzijnsmethode.

Is het belangrijk dat jij erin gelooft om de gewenste resultaten te krijgen? Wel nee, want geloof me, je kan er met jouw hoofd toch niet bij. Het belangrijkste is dat je er open voor staat. Dan maak je stappen die je zelf niet voor mogelijk had gehouden en stap je letterlijk en figuurlijk het leven in waar je zo naar verlangt. Ik begeleid je graag om de kracht van jouw onbewuste zelf te ervaren. Tot snel!